Vieraskynä – Ruokaa Puolessa Tunnissa
Tässä tekstissä pääset tutustumaan ruokabloggaajan ja sisällöntuottajan maailmaan sekä kuulet keittiöammattilaisen ajatuksia Virkkukoukkusen kodintuotteista. Postauksen lopusta löytyy myös herkullinen resepti! Tekstin kirjoittaja on Ruokaa Puolessa Tunnissa ruokabloggaaja ja ruokasisällöntuottaja, Tiina Hyrkäs.
Hei siulle ruudun sillä puolen! Mie oon Tiina. Tein töitä ammattikeittiössä hieman yli seitsemän vuoden ajan, mutta haaveilin kauan urasta luovalla alalla. Moneen vuoteen en uskaltanut hakeutua luovalle alalle töihin. Kolmekymppisenä uskalsin vihdoin tarttua omiin unelmiini ja lähdin ammattikorkeakouluun opiskelemaan, tavoitteena löytää uusi ura sisältömarkkinoinnin ammattilaisena.
Kehitin opintojeni ohella oman ruokablogin ja tein sille myös Instagram tilin. Onnistuin yhdessä vuodessa hankkimaan Ruokaa Puolessa Tunnissa sisällöille tuhansien ihmisten yleisön osa-aikaisen palkkatyön ja opintojeni ohella. En ollenkaan osannut odottaa, että ruokasisällöistäni tulisi niin suosittuja kuin niistä tuli yhdessä vuodessa! Muutamien mutkien kautta päädyin lopulta yrittäjäksi, joka tekee töitä sisältömarkkinoinnin ammattilaisena oman Ruokaa Puolessa Tunnissa brändin parissa.
Nyt teen työtä, jossa luon siulle helppoja ja monipuolisia arkireseptejä, jotka on sekä herkullisia että terveellisiä. Miun missiona on auttaa siuta löytämään inspiraatiota kokkaamiseen ja terveelliseen arkiruokaan helpoilla resepteillä, joiden aktiivinen työaika on maksimissaan puoli tuntia. Luon reseptejä, testikokkaan niitä, stailaan ruoka-annoksia, otan niistä kuvia, tuotan lyhytvideoita, kirjoitan somepostauksia ja blogiartikkeleita ja teen yhteistöitä erilaisten yritysten kanssa.
Työ ruokasisältöjen parissa on miulle merkityksellistä tekemistä, sillä moni haluaisi syödä terveellisesti ja kokata itse hyvää syötävää, mutta arjen kiireissä se on helpommin sanottu kuin tehty. Mie haluan tehdä arjen syömisestä siulle hieman helpompaa, tarjota ideoida ja inspiraatiota, sekä toimivia reseptejä, joilla onnistut varmasti! Ammattiruoanlaittajana pystyn tarjoamaan reseptejä myös erilaiset erikoisruokavaliot huomioiden ja löydät Ruokaa Puolessa Tunnissa resepteistä paljon gluteenittomia reseptejä ja jokaisessa reseptissä on ohjeet soveltaa reseptiä erilaisille ruokavalioille.
Halusin kirjoittaa tämän vieraskynän VirQ byVirkkukoukkusen blogiin, koska Virkkukoukkusen missio tuoda ihmisten elämään väriä, iloa ja uskallusta elää oman näköistä elämää, on osaltaan rohkaissut myös miuta tavoittelemaan omia unelmia. Virkkukoukkunen tekee mahtavan persoonallisia ja värikkäitä tuotteita, joista jokaiselle löytyy varmasti mieleinen! Tuotteet myös tehdään erittäin laadukkaasti, vastuullisuutta unohtamatta.
Mie touhuan keittiössä paljon ja tykkään siksi erityisen paljon etenkin VirQ by Virkkukoukkusen ihastuttavista keittiöpyyhkeistä. Pyyhkeet tehdään korkealaatuisesta pellava-puuvillasekoituksesta ja ne valmistetaan Suomessa. Kankaan laatu takaa, että vaikka keittiössä hääräisi paljon ja pesee käsiään usein, pyyhe on todella imukykyinen, eikä muutu veltoksi märäksi rätiksi hetkessä!
Keittiöpyyhkeistä löytyy myös hyvin vaihtelevasti erilaisia värejä ja kuoseja. Yksi miun lemppareista on ehdottomasti ‘Liitu’ kuosi. Liitu kuosissa on kivasti eri värejä yhdistettynä ja se sopii siksi hyvin eri vuodenaikojen sisustukseen! Siullekin varmasti löytyy oma lemppari. Saatat myös löytää Virkkukoukkusen valikoimasta tiskirätin sävy sävyyn keittiöpyyhkeen kanssa.
Virkkukoukkusen tiskirätit on vähän tavanomaista parempia, kuten keittiöpyyhkeetkin. Tiskirätit valmistetaan ekologisesta selluloosakuidusta, joka tekee tiskirätistä erittäin kestävän, mutta myös täysin biohajoavan. Tiskirätin voi pestä ja raikastaa astianpesukoneessa 40 asteessa yhä uudelleen. Nää ei ala haista pahalta! Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä pitää mainita myös se, että Suomessa valmistettujen tuotteiden ostaminen on miusta aidosti hyvä asia, koska sillä tuetaan suomalaista työtä. Suomessa valmistetut tuotteet on myös laadukkaita ja miulle se on tärkeä kriteeri, kun teen hankintoja.
Jos siulle on ajankohtaista hankkia uusia käsipyyhkeitä keittiöön tai vanha tiskirätti alkaa jo rakoilla ja haisee, suuntaa VirQ verkkokauppaan tai Imatran putiikille etsimään uudet! Mie tykkään näistä kovasti ja uskon, että siekin tykästyt niihin.
Kaipaatko arkeen helppoja ruokareseptejä, joiden aktiivinen työaika on maksimissaan puoli tuntia? Löydät niitä: www.ruokaa-puolessa-tunnissa.fi
Löydät myös instagrammista helppoja arkiruokareseptejä, välipaloja, aamiaisinspiraatiota ja herkkureseptejä – Seuraa @ruokaa_puolessa_tunnissa tiliä instagrammissa ja inspiroidu arkiruoanlaitosta!
Vierailin tänä syksynä Virkkukoukkusen vaatekuvauksissa mallina ja se oli aika jännä kokemus, koska yleensä viihdyn paremmin kameran takana. Viimeisessä kuvassa miulla on päällä VirQ byVirkkukoukkusen luottoleninki kauniissa Maxikukkaralla kuosissa.
Valoa, väriä & iloa syksyysi!
-Tiina
Ps. Kurkkaa vielä kuvan alapuolelta raikkaan & syksyisen Persimon-puolukkarahkan resepti!
Maistuisko siulle syksyinen ja raikas rahka, joka on helppo välipala tai arkijälkkäri? Lisäämällä rahkan päälle piparkakkumuruja, saat tästä jouluisen herkun! Tässä siulle resepti:
Persimon – puolukkarahka
- – 3 x 250 g maustamatonta rahkaa
- – 2 dl vispikermaa
– 2 persimonia
– 1,5 dl puolukoita (pakaste)
– (2 rkl vaniljaproteiinijauhetta)
– (hieman vaniljauutetta tai vaniljasokeria)
– 1 tl kanelia
– hunajaa oman maun mukaan
-(koristeluun persimon kuutioita & puolukoita)
Valmistus:
1. Sulata puolukat mikrossa ja painele niitä kevyesti, jotta rakenne menee rikki hieman. Vatkaa kerma kuohkeaksi kulhossa. Lisää rahka, puolukat, kaneli, hunaja ja vaniljaproteiinijauhe, jos tahdot laittaa sitä. Vatkaa kaikki sekaisin. Tarkasta maku ja lisää hunajaa tarvittaessa.
2. Kuutioi persimonit sekaan & sekoita kauhalla. (Jätä kuutioita hieman rahkan koristeluun).
3. Tarjoile persimonkuutioiden ja puolukoiden kanssa. Murenna halutessasi myös piparkakkuja annosten päälle, jos haluat rahkasta jouluisen.